SZISZ TT 2012 – Téli Tábor a visszapillantó-tükörből

2012.02.25. 21:30 - BobakFanni

Címkék: összefoglaló szisz téli tábor széchenyi istván szakkollégium elsős kurzus érdeklődőknek

20 cm hó, 5 szakmai előadás, 3 átbulizott éjszaka,1 hosszú hétvége - íme az idei Téli Tábor mérlege nagy vonalakban. Tudjuk azonban, hogy a lényeg a számokon túl van, következzen tehát egy kis élménybeszámoló - nosztalgiázó jelleggel azoknak, akik ott voltak, s egy csipetnyi „Látjátok, mit hagytatok ki? Jövőre mindenképpen gyertek!” hangsúllyal azoknak, akik nem.

Február 2-án, csütörtök délután lelkes csapat vette útját Cegléd felé, s egy kisebb, de nem kevésbé lelkes különítmény pedig izgatottan készülődött a fogadásukra. A sikeres és örömteli megérkezés-kipakolás-kezdeti ismerkedés után máris belecsaptunk a programok sűrűjébe. A Téli Tábor programpalettája idén is a SZISZ-re oly jellemző sokszínűség jegyében állt össze, hiszen a vizsgaidőszak megpróbáltatásait nemcsak fergeteges bulik, hanem különféle szakmai programok során pihentük ki: érdekes szakmai előadásokat hallgattunk, vitáztunk, sőt még egy költeményt is megalkottunk! Elsőként Horváth Tibor, a Reménység Rehabilitációs Ház vezetőjének előadására került sor, amelyben a szenvedélybetegségekről és a szenvedélybetegek rehabilitációjáról beszélt nekünk. Az este további része a szakmaiság helyett sokkal inkább a „közösségiség” jegyében zajlott: a már hagyományosnak számító első esti vetélkedős móka után fergeteges, igazi SZISZ-es bulival ünnepeltük meg a vizsgaidőszak végét és a Téli Tábor kezdetét.

Másnap sűrű programra és egybefüggő hótakaróra ébredtünk. A délelőttöt oxfordi vitával kezdtünk, melyhez idén két, sürgetően aktuális téma is akadt: a röghöz kötés az új felsőoktatási törvény kapcsán, illetve a dohányzás épületekben való betiltása.

Délután a soproni kékfrank került terítékre. A mini kerekasztal-beszélgetés résztvevői Perkovácz Tamás, a speciális helyi fizetőeszköz ötletgazdája és Kóczán Gergely, az MNB munkatársa voltak, akik a soproni kékfrank gazdasági vetületét, előnyeit és hátrányait, valamint a benne rejlő lehetőségeket vitatták meg, ki-ki a saját nézőpontjából. Este kollektív áldozatot hajtottunk végre a kultúra oltárán Lackfi János költő és Gryllus Dániel zenész, zeneszerző segítségével. A beszélgetés fonala a zene és a költészet kapcsolata mentén kanyargott, meg-megszakítva vendégeink verseivel és dalaival. A program betetőzéseként közösen írtunk egy költeményt, amelyet ezt követően meg is zenésítettünk. A napot „hógolyózás” címszó alatt több ízben spontán csatározás tarkította, az este pedig ismételten bulizásba torkollott, immár nagyobb létszámmal, hiszen csatlakoztak hozzánk a később érkezők is, többnyire egyenesen a robotoló hétköznapokból.

Szombaton minden eddiginél izgalmasabb programok vártak ránk. Délelőtt az őszi félév legjobb beszámolóit hallgathattuk meg változatos és érdekes témákban. Végül Csák Anna beszámolója bizonyult a legjobbak közül is a legjobbnak – Anna, ez úton is gratulálunk! Az ebédet követően elérkezett a nap és talán az egész Téli Tábor szakmai „csúcspontja”: Dr. Darák Péter, a Kúria elnökének előadása a bírósági rendszer átalakításáról. (Az előadásról készült egy kivonat is, amelyet szintén megtalálhattok a SZISZ blogon, s amely a Kúria honlapjára is felkerült.) Késő délután még egy előadásra sor került: ez alkalommal Bodó Balázs médiakutató beszélt nekünk a médiaszabályozás kérdéseiről, elsősorban a nagy vihart kavart SOPA/PIPA ügy kapcsán. Ugyan a szakmai programok végére értünk, az este még bőségesen tartogatott meglepetéseket, mókát és kacagást. Rendeztünk egy rögtönzött Beugró-estet, amikor is a vállalkozó kedvűek a jól ismert feladatokban szórakoztathatták magukat és egymást. Végül az utolsó estén sem hazudtoltuk meg magunkat, s igazi sziszes bulival búcsúztattuk a 2012-es Téli Tábort.

Vasárnapra nem maradt más, mint az összepakolás és a hazamenetel. Azt hiszem, idén is igazán remekül sikerült a Téli Tábor: sokszínű és izgalmas programokon vehettünk részt, együtt voltunk, beszélgettünk, buliztunk, jól éreztük magunkat. Kell ennél több?

 

Saffer Zsuzsanna

Bár a Téli Tábor véget ért, búsulásra semmi ok, hiszen új szemeszter=új elsős kurzusok a SZISZben! Szerdai Elsős Napunkon ismertettük a tavaszi félév kurzusait, de hamarosan itt is elolvashatjátok a friss beharangozókat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szisz.blog.hu/api/trackback/id/tr354204742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása