SZISZ 25 Jubileumi Évnyitó Konferencia

2011.11.06. 10:43 - BobakFanni

Címkék: előadás szisz széchenyi istván szakkollégium élj velünk! érdeklődőknek

2012 februárjában lesz 25 éves a Széchenyi István Szakkollégium, így idén minden rendezvényünkkel egyben azt is ünnepeljük, miért fontos számunkra ez a közösség. Jubileumi Évnyitó Konferenciánkon is erről tettünk tanúbizonyságot.

Október 21-én ezzel a rendezvénnyel nyitottuk meg a jubileumi évet. Végzett sziszeseket hívtunk meg előadni jelenlegi kutatásiakról, s olyan sokan eljöttek, hogy megtöltöttük a hármas előadót. Mindig büszkék voltunk arra, milyen sokféle jelentése van a szakmaiságnak - mert nálunk fizikustól bölcsészig igen széles a paletta :)! -, és az előadások is ezt tükrözték. Végzetteink különféle szekciókban - Emberi erőforrás és kultúra, Pénzügy, Policy, Politikai eszmék és intézmények, Szociológia – mutatták meg, mivel is foglalkoznak mostanában. Ehhez kötődtek az ezután következő kerekasztal-beszélgetések is, melyek során a közéletben szerepet vállalók és az üzleti szférában dolgozók mesélték el azt, hogy különböző életútjaik során mit jelentettek számukra sziszes tapasztalataik. Az est fénypontja pedig a tavaly végzettek avatása volt. Mindig együtt ünnepeljük azt a pontot, ahol barátaink sziszes múltja befejeződik, és végzett sziszes jövőjük kezdődik. Hiszen néhány év múlva valószínűleg már őket is visszahívjuk kutatási eredményeikről előadni.

Ez az évforduló arról szól, hogy magunknak is újra megfogalmazzuk, mit jelentett, jelent Széchenyisnek lenni, és most kívülre is megmutassunk kicsit többet ebből. A rendezvény is alátámasztotta ezt, hiszen megmutatkozott a sokszínűség, melyet a különböző szakmai érdeklődések, nézőpontok tükröztek, valamint az a  hasonlóság, hogy mennyire fontos ez a közeg mindannyinknak. Mert ez az a közeg, amelyben egy téma iránti kíváncsiságból kurzus, egy jó gondolatból kutatás, a különböző szobákból összeszedett hozzávalókból vacsora, a vizsgadrukk utáni fáradtságból pedig összeölelkezős buli lehet. :)

Ebben az évben különösen szeretnénk, ha mindenki még jobban megismerné a mi világunkat, a Széchenyi István Szakkollégiumot. Gyertek bátran a rendezvényeinkre, illetve elsős kurzusainkon is tárt karokkal várunk minden kedves érdeklődőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://szisz.blog.hu/api/trackback/id/tr683357785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása